Fokkers

In de statuten van de “Eurasier Club België” staan de doelstellingen van onze vereniging vermeld. Art.2.a Het ras Eurasier in stand houden en te verbeteren. Om dit te kunnen realiseren hebben wij binnen de ECB een fokcommissie. Een van de belangrijkste taken van de fokcommissie is het adviseren van bestuur en leden hoe zij het beste om kunnen gaan met het fokken van Eurasiers.

Het fokreglement is een van de belangrijkste handvesten die wij hiervoor ter beschikking hebben. Hierin staan de regels waaraan fokkers en hun fokdieren dienen te voldoen. Dit fokreglement is goedgekeurd door onze leden op de ledenvergadering van 25 maart 2012 te Bazel. U kunt het fokreglement nalezen op onze site.
Om gezond en verantwoord te kunnen fokken komt er veel bij kijken. Daarom kunnen de leden van de ECB altijd persoonlijk advies vragen aan een van de leden van de fokcommissie.
Wij adviseren en begeleiden o.a. in.

Indien U graag een nestje wilt fokken verzoeken wij u om minimaal 3 maanden voor de loopsheid van de teef contact met ons op te nemen. Zodat alles volgens de juiste procedures geregeld kan worden. Voor andere vragen is deze termijn natuurlijk niet van toepassing. Onze adressen, telefoonnummers, en mailadressen staan op deze site vermeld onder "Contact".

Contact